Докладът по договора Боташ“ е готов и подписан. В него има тежки констатации

...
Докладът по договора Боташ“ е готов и подписан. В него има тежки констатации
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ се опитват да скрият доклада по Боташ, защото там е констатирана тежка корупция

Докладът по договора „ Боташ “ е готов и подписан. В него има тежки констатации за корупция и вреда на българската страна и общество. Но ГЕРБ не го позволяват в залата, тъй като се пробват да скрият корупцията в документа. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание. 

Нинова заяви, че на следващия ден в зала номер едно на Народното събрание членовете на краткотрайната комисия за „ Боташ “ от „ Българска социалистическа партия за България “ ще показват целия отчет и ще го изпратят на Европейската и българската прокуратура и Комисия за противопоставяне на корупцията (КПК).

Няма да оставим този случай да бъде „ заметен ", уточни Нинова. По думите ѝ това е една от дребното комисии, която е свършила действителна работа и е посочила корупция.

Тези, които са го подписали, да си понесат наказателната отговорност, добави още тя.

По-рано през днешния ден депутатът от " Възраждане " Йордан Тодоров заяви пред публицисти, че от партията ще внесат в прокуратурата, в Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), в Българския енергиен холдинг (БЕХ), в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), в Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на енергетиката (МЕ) сигнал, обвързван със договорката сред „ Булгаргаз “ и турската държавна газова компания „ Боташ “.

От " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) оповестиха, че са внесли предложение за изключително съвещание на Народното събрание, на което да бъде прегледан отчетът на краткотрайната комисия за контракта сред „ Булгаргаз “ и „ Боташ “, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР